وبلاگ جامع آموزشی ali-learn

وبلاگ جامع آموزشی ali-learn

هر چی بخواهید می توانید بخوانید و یاد بگیرید/ یادگیری با طعم لذت
وبلاگ جامع آموزشی ali-learn

وبلاگ جامع آموزشی ali-learn

هر چی بخواهید می توانید بخوانید و یاد بگیرید/ یادگیری با طعم لذت

معرفی رشته پینگ پنگ

 مقدمه
پینگ پنگ، ورزشی انفرادی و بی‌نظیر است که در سطوح قهرمانی به توانایی‌های بالا و دقیق تکنیکی،

  ظرفیت خوب هوازی، توان بی‌هوازی، عمل و عکس‌العمل‌های سریع، قدرت و سرعت، هماهنگی، انعطاف‌پذیری و چابکی نیاز دارد و با توجه به این عوامل و اندازه‌گیری آنها، می‌توان ب نقاط قوت و ضعف افراد پی‌برد و برای رفع آنها تمریناتی مناسب انتخاب کرد.

ping pong1 پینگ پنگ چیست؟
پینگ پنگ مانند بسیاری ورزش های دیگر احتمالا برای اولین بار با وسایل و تجهیزات ابتدایی و سر هم بندی شده به عنوان یک سرگر می اجتماعی ساده در اواخر قرن نوزدهم در انگلستان بازی می شده است.این بازی که بر گرفته از بازی تنیس قرون وسطایی است با همین نام امروزی ونام های مختلف تجاری همچون گسیما(
gosshima,1891) و ویف واف(whiff-waff) همراه با بازی بدمینتون و تنیس روی چمن در اواخر قرن نوزدهم بسیار محبوب بودند و بعد از این که عنوان پینگ پنگ(با پیروی از صدای ایجاد شده از برخورد توپ با میز و راکت با پوست بره تو خالی که در آن زمان متداول بود)توسط می جکس و پسرانش در سال۱۹۰۰ به ثبت رسید این بازی با شور و شوق بسیاری رایج شد.
گزارشی که در سال
۱۹۰۳ منتشر شد الزامات جدیدی را در مورد پوشیدن لباس مناسب و پیراهن رسمی برای مردان و زنان چگونگی گرفتن راکت به شیوه ی قلمی(pen holder)و نکات مختصری پیرامون جنس رویه های عاج دار و تاکتیک های مختلف اعلام کرده بود.این بازی به سرعت به ایالات متحده وارد شد و احتمالا اولین وسایل بازی ساخته شده در سال ۱۸۸۷ در آنجا تولید گردید.این بازی در سال های ۱۰-۱۹۰۵ در اروپای مرکزی محبوب بود و قبل از هر تغییر و اصلاحی با تفسیر و شرح ویژه ای به ژاپن معرفی شد که بعد ها از ژاپن به چین و کره گسترش یافت.
در طول شصت سال آتی پینگ پنگ به ورزش جهان شمول تبدیل شده و احتمالا چهل میلیون بازیکن رقابتی این بازی را تمرین می کردند و میلیون ها بار به صورت غیر جدی بازی شد.با وجود این خود بازی در اصل روز های ابتدایی آن تغییر چندانی نکرده است اگر چه سریع تر ماهرانه تر و دشوار تر از تنها بیست سال پیش است.

وسایل بازی :
میز : میز پینگ پنگ به شکل مستطیل به طول ۷۴/۲ متر و عرض ۵۲/۱ متر است که از سطح زمین ۷۶ سانتی متر ارتفاع دارد .این میز با یک تور به ارتفاع ۲۵/۱۵ سانتی متر و طول ۱۸۳ سانتی متر از وسط به دو نیمه تقسیم می شود .سطح میز باید از هر نظر مسطح و صاف باشد و رنگ سبز آن با خطوط سفید خط کشی می شود .
توپ : توپ مخصوص تنیس روی میز از جنس سلولوئید به وزن ۵/۲ گرم است .

راکت : از چوب است که رویه آن را با اسفنج ، لاستیک و یا ورقه ای نازک از چوب پنبه می پوشانند .
لباس : به طور معمول لباس پینگ پنگ عبارت است از شلوار کوتاه ، پیراهن آستین کوتاه ، کفش و جوراب راحت .

 

قوانین مربوط به تنیس روی میز:

·         انتخاب سرویس ٬ برگشت و زمین

حق انتخاب درباره زدن سرویس ٬ برگشت و زمین به قید قرعه تعیین میشود و برنده میتواند اولین سرویس یا برگشت را انتخاب نموده و یا بازی را در نیمه زمین بخصوصی آغاز کند .
اگر بازیکن یا زوجی اولین سرویس یا برگشت و یا نیمه زمین بخصوصی را انتخاب کرده باشد ٬ انتخاب دیگر با بازیکن یا زوج مقابل خواهد بود .
پس از کسب
۲ امتیاز ٬ بازیکن یا زوج دریافت کننده باید سرویس را بزند و این روش تا انتهای بازی ادامه خواهد یافت مگر انکه هر دو بازیکن یا هر دو زوج به امتیاز مساوی ۱۰ رسیده باشند و یا سیستم تسریع در جریان باشد که در اینصورت ترتیب زدن سرویس و یا دریافت همانند قبل است با این تفاوت که هر بازیکن به ترتیب فقط برای کسب ۱ امتیاز سرویس خواهد زد .
در هر گیم از مسابقات دو نفره ٬ زوجی که سرویس را انتخاب کند باید مشخص نماید که کدامیک این کار را انجام میدهند و در گیم نخست هر مسابقه ٬ روج دریافت کننده پس از آن تصمیم خواهند گرفت که کدامیک از آنها ابتدا توپ را دریافت کنند . در گیم های بعدی ٬ پس از انتخاب اولین زننده سرویس ٬ اولین گیرنده ٬ بازیکنی خواهد بود که در گیم قبلی به او
 سرویس می زده است .
در بازی های دو نفره ٬ در هر تعویض سرویس ٬ دریافت کننده قبلی تبدیل به زننده سرویس شده و یار زننده سرویس قبلی ٬ گیرنده سرویس خواهد بود .
بازیکن یا زوجی که در یک گیم سرویس را اجرا میکند در گیم بعدی آن مسابقه ٬ گیرنده اول خواهد بود و در آخرین گیم ممکن در مسابقات دو نفره ٬ روجی که سرویس را دریافت خواهد کرد ٬ زمانی که اولین زوج به امتیاز
۵ برسند ٬ ترتیب دریافت را عوض میکند ٬ به عبارت دیگر دو بازیکن آن زوج ( دریافت کننده ) جاهای خود را با یکدیگر عوض خواهند کرد .
بازیکن یا زوجی که در یک گیم ٬ بازی را از یک نیمه زمین آغاز کرده در گیم بعدی از نیمه دیگر زمین استفاده خواهد کرد و در اخرین گیم ممکن در یک مسابقه ٬ بازیکنان یا زوجها وقتی اولین بازیکن یا زوج به امتیاز
۵ برسد زمینهای بازی را عوض خواهند کرد .

·         سرویس ٬ برگشت و زمین خارج از نوبت

اگر بازیکنی خارج از نوبت سرویس زده با دریافت کند ٬ داور بلافاصله با مشاهده این خطا بازی را متوقف خواهد کرد و بازی با زوجی آغاز خواهد شد که پس از کسب امتیاز ٬ زننده سرویس یا گیرنده آن بوده اند . این کار بر ساس ترتیبی انجام خواهد شد که در آغاز مسابقه تعیین شده بود . در مسابقات دو نفره این کار بر اساس ترتیب زننده سرویسی صورت میگیرد که حق داشته است سرویس را در بازی که خطا در آن صورت گرفته آغاز کند .
اگر بازیکنان در زمان مقرر ٬ زمین بازی را تعویض نکنند داور به محض مشاهده این اشتباه بازی را متوقف و زمین ها را با همان امتیاز قبلی تعویض میکند و ترتیب بازی همان خواهد بود که در آغاز بازی مشخص شده بود .
در هر شرایطی ٬ امتیازاتی که پیش از مشخص شدن اشتباه منظور شده بود کماکان به قوت خود باقی خواهند ماند .

·         سیستم تسریع

وقتی یک گیم مسابقه در مدت ۱۰ دقیقه به پایان نرسد ٬ یا زودتر از آن بنا به درخواست هر دو بازیکن یا هر دو زوج باید از سیستم تسریع استفاده نمود ٬ مگر آنکه هر دو بازیکن یا هر دو زوج به امتیاز ۹_۹ و بالاتر رسیده باشند
اگر توپ در حال گردش باشد و محدودیت زمانی به پایان برسد ٬ داور باید بازی را متوقف کند و سپس بازی را با سرویس بازیکنی که در آن رالی زننده سرویس بوده است ادامه خواهد داد .
اگر توپ در حال گردش نباشد و محدودیت زمانی به پایان برسد ٬ بازی با سرویس بازیکنی که در رالی قبی گیرنده سرویس بوده است ادامه خواهد یافت .
پس از آن هر بازیکن به نوبت برای کسب یک امتیاز سرویس میزند و اگر گیرنده سرویس یا زوج گیرنده سرویس سیزده مرتبه به طور صحیح توپ برگشت دهند ٬ گیرنده ٬ یک امتیاز کسب خواهد کرد .
سیستم تسریع پس از آن اجرا تا آخر مسابقه اعمال میشود .
مقررات مربوط به مسابقات بین المللی

119646 635028208579469905 l پینگ پنگ چیست؟

مفاد قوانین و مقررات

انواع مسابقه

یک ((رقابت بین المللی)) مسابقه ای است که ممکن است از بازیکنان بیش از یک فدراسیون های مختلف برگزار میشود یک ((مسابقه بین المللی)) مسابقه ای است که بین تیم هایی از فدراسیون های مختلف برگزار میشود

یک ((تورنمنت آزاد)) مسابقه ای است که مشارکت در ان برای بازیکنان کلیه فدراسیون ها آزاد است .

یک ((تورنمنت محدود)) مسابقه ای است که در ان محدودیتهایی غیر از محدودیت سنی برای بازیکنان اعمال میشود .

یک ((تورنمت دعوتی)) مسابقه ای است محدود ٬ بین بازیکنان ویژه ای که شخصا دعوت میشوند .

قابلیت اجرا

به استثنای مواردی که در بند ۲_۲_۱_۳_ ذکر میشود ٬ قوانین تنیس روی میز باید در مورد مسابقات جهانی ٬ قاره ای ٬ المپیک و تورنمنت های آزاد اعمال شود مگر انکه فدراسیون های شرکت کننده در مسابقات بین المللی با یکدیگر به گونه دیگری به توافق برسند .

شورا میتواند به برگزار کنندگان تورنمنت های آزاد اختیار دهد تا قوانین تجربی را که قبلا توسط کمیته اجرایی مشخص بوده به تصویب برسانند .

مقررات مربوط به مسابقات بین المللی در موارد زیر اعمال خواهد شد ٬

 رقابتهای جهانی و المپیک  ؛ مگر انکه شورا به گونه دیگری تصویب کند و قبلا فدراسیون های شرکت کننده را درجریان قرار دهد .

رقابتهای قاره ای  ؛ مگر آنکه فدراسیون قاره ای مربوطه ٬ به گونه دیگری تصویب کند و قبلا تمامی فدراسیون های شرکت کننده را در جریان قرار دهد .

مسابقات قهرمانی بین المللی آزاد(۱۲_۷_۳) :؛ مگر آنکه کمیته اجرایی به گونه دیگری تصویب کند و بر اسس بند ۴_۲_۱_۳ مورد قبول شرکت کنندگان قرار گیرد .

تورنمنت های آزاد : ؛ به جز مواردی که در بند ۴_۲_۱_۳ ذکر شده باشد .

در صورتی که یک تورنمنت آزاد با هیچ یک از این مقررات مطابقت نداشته باشد ٬ ماهیت و میزان اختلاف باید در فرم ثبت نام قید شود . تکمیلو ارائه فرم ثبت نام به منزله پذیرش شرایط مسابقه و اختلافات فوق خواهد بود .

قوانین و مقررات فوق برای اجرا در رقابتهای بین المللی توصیه میشود مشروط بر انکه موارد مندرج در اساسنامه رعایت شود . تورنمنت های بین المللی محدود و دعوتی و رقابتهای بین المللی شناخته شده ای که توسط هیئت های غیر وابسطه برگزار میشوند نیز میتوانند بر ساس مقرراتی عمل کنند که مقامات برگزار کننده به تصویب رسانده اند .

فرض بر آن است که قوانین و مقررات مربوطه به مسابقات بین المللی اجرا میشوند مگر انکه در مورد تغییرات ٬ قبلا توافق شده و یا در قوانین منتشر شده مسابقات تصریح شده باشند .

تفسیر و توضیحات مشروح مقررات ٬ شامل ویژگی های وسایل باید در جزوه های فنی منتشره از سوی شورا و در کتابچه (( مقامات و داوران مسابقات و تورنمنت ها )) درج شود
تاریخچه پینگ پنگ در ایران
تاریخچه تنیس روی میز : مبدا پیدایش تنیس روی میز هم مثل بسیاری از ورزشهای دیگر بدرستی معلوم نیست . آقای « ایور مونتاگو » ، یکی از نمایندگان فدراسیون بین المللی تنیس روی میز و احیاء کننده ی این ورزش چنین میگوید : بازی تنیس روی میز ابتدا در سالنهای سر پوشیده شروع شد ، اما پس از مدتی ، از محدودیت خارج شد و در فضای باز و روی چمنها رواج گرفت . این تحول در سال
۱۸۸۰ اتفاق افتاد . شاید بتوان گفت : در سال ۱۸۷۷ بود که بازی انفرادی مردان انجام شد . عده ای از کارشناسان معتقدند که این بازی ابتدا در قرن نوزدهم و در انگلستان متداول شد و مردم انگلیس در خانه ها به این بازی می پرداختند . اما بعد از مدتی توسط مردم و افسران انگلیسی به سایر نقاط جهان نیز انتقال یافت . این ورزش قبل از پینگ پنگ نامهای دیگری از قبیل گوسیما ،پیم پام ، ویف واف و تنیس داخل سالن داشته است . امما با تاسیس فدراسیون بین المللی برای این رشته ورزشی ، تنیس روی میز نام گرفت . در سال ۱۹۲۶ در نتیجه ی بحثها و تلاشهای آقای « جورج لمان » فدراسیون بین المللی تنیس روی میز تاسیس شد و اولین کنگره آن با شرکت نمایندگان کشورهای اطریش ، چکسلواکی ، دانمارک ، آلمان ، انگلستان ، مجارستان ، هند ، سوئد و ولز در لندن تشکیل گشته و قوانین مربوط به مسابقات به تصویب رسید . ایور مونتاگو نیز که از مسئولین ساعی و احیا کننده این ورزش بود به عنوان اولین رئیس فدراسیون بین المللی تنیس روی میز انتخاب شد و متعاقب آن در ششم دسامبر ۱۹۲۶ اولین دوره مسابقات جهانی با شرکت ۷ کشور ( انگلستان – آلمان – اطریش – چکسلواکی –مجارستان – ولز – هند ) در تالار یادبود لندنبرگزار شد . این مسابقات تا سال ۱۹۵۷ هر سال یکبار ( البته در حین جنگ جهانی دوم { ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۷ } برگزار نشد ) برگزار میشد و از آن پس تا کنون ، هر دو سال یکبار برگزار میگردد . در ایران نیز تنیس روی میز از سال ۱۳۷۱ در جنوب کشور و در شهرهای آبادان ، مسجد سلیمان و آغاجری که محل اجتماع خارجیان و افسران انگلیسی بود رواج یافت . در سال ۱۳۲۴ مسابقاتی بین باشگاههای خصوصی و دسته های آزاد و با حضور خارجیان مقیم ایران برگزار شد . از آنجا که این ورزش در سال ۱۳۲۵ به طور جدی تری مورد توجه قرار گرفت ، فدراسیون تنیس و تنیس روی میز توام به ریاست « آقا خان بختیار » تشکیل شد و کار خود را با برگزاری مسابقات مختلف بین باشگاهها و دسته های آزاد آغاز و دنبال نمود . پس از وی تصدی فدراسیون به « محمود جاجبی » واگذار گردید . در سال ۱۳۲۶ این فدراسیون به عضویت فدراسیون بین المللی تنیس روی میز در آمد و در همان سال جایزه نخست دوبل آقایان جهان به نام «کاپ ایران» در نظر گرفته شد . در سال ۱۳۳۲ برای اولین بار مسابقات فهرمانی کشور در تهران برگزار شد و در سال ۱۳۴۶ تنیس از تنیس روی میز جدا گردیده و هر کدام به فدراسیونی مستقل تبدیل شدند و «غفور آلبا» به ریاست فدراسیون تینس روی میز ایران منصوب شد . تمامی رئیسان فدراسیون تنیس روی میز ایران از تاریخ تاسیس خود تا کنون به قرار زیر میباشد : ۱- آقا خان بختیار از سال ( ۱۳۲۶ الی ۱۳۲۷) ۲- محمود حاجبی ( ۱۳۲۷ الی ۱۳۴۶) ۳- غفور آلبا ( ۱۳۴۶ الی ۱۳۴۸) ۴- محسن آروین ( ۱۳۴۸ الی ۱۳۵۰) ۵- امیر امین ( ۱۳۵۱ الی ۱۳۵۵) ۶- شاهرخ امیر ارجمند ( ۱۳۵۶ الی ۱۳۵۷) ۷- امیر میر صادقی (۱۳۵۸ الی ۱۳۵۹) ۸- رضا لواسانی ( ۱۳۵۹ الی ۱۳۶۰) ۹- علی اکبری آرمند ( ۱۳۶۰ الی ۱۳۶۳) ۱۰- احمد صفوی زاده ( ۱۳۶۳ الی ۱۳۶۶) ۱۱- علی اکبر آرمند ( ۱۳۶۶ الی ۱۳۷۰) ۱۲- محمد مجد آراء (۱۳۷۰ الی ۱۳۷۴) ۱۳- شاهرخ شهنازی ( ۱۳۷۵ _ تاکنون)

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد