
السودانی از رئیس جمهور لبنان برای سفر به عراق دعوت به عمل آورد
جوزف عون رئیس جمهور لبنان از سوی نخست وزیر عراق برای سفر به بغداد دعوت شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر از تشکیل باشگاه اتاقهای بازرگانی یکصد ساله ایران همزمان با برگزاری اولین نشست روسای اتاقهای یکصد ساله ایران در ۲۰ و ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ خبر داد.
مدیر مجتمع معدنی انگوران گفت: در کنار استخراج ماده معدنی برای تامین خوراک کارخانههای فرآوری، انجام عملیات حفاری برای شناسایی ذخایر جدید مهمترین برنامه و هدف مجتمع در طول سال ۱۴۰۳ بود.
هند برای تامین ماده اولیه کلیدی خودروهای برقی گامی بلند برداشت؛ چهار شرکت دولتی این کشور برای خرید بخشی از معادن لیتیوم استرالیا به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار وارد مذاکره با شرکت شیلیایی SQM شدند.
شکوری بیان کرد: این افزایش بهطور طبیعی قیمت تمامشده مواد معدنی را بالا میبرد و در شرایط دشوار کنونی بازار، بهویژه در حوزه سنگهای تزیینی، میتواند موجب غیرفعال شدن بسیاری از معادن شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران در تشریح چهار راهبرد تحقق «سرمایهگذاری برای تولید» گفت: باید سود سرمایهگذاران را به رسمیت بشناسیم، اعتماد عمومی را جلب کنیم، محیط کسبوکار را ارتقا دهیم و سرمایههای خرد را جمع کنیم.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران معتقد است برای جذب سرمایهگذاری و رشد تولید باید شاهد همکاری قوای سهگانه، حمایت همهجانبه نظام از سرمایهگذار و برقراری ثبات و آرامش در اقتصاد باشیم
یک شرکت کانادایی مطالعات زیستمحیطی را برای احداث معدن طلای جدیدی در جونو، آلاسکا آغاز کرده است؛ این پروژه در حالی کلید خورده که قیمت طلا در اوج تاریخی قرار دارد و دولت ایالات متحده به دنبال افزایش تولید مواد معدنی است اما اجرای این طرح، علاوه بر فرصتهای اقتصادی، چالشهای زیستمحیطی و لجستیکی متعددی را نیز به همراه دارد.
رسانه مشهور آمریکایی خبر میدهد که رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ از مشاوران ارشد خود خواسته تا فضاسازیهای لازم برای تشدید جنگ تجاری جهانی را انجام دهند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل از افزایش درآمد حقوق دولتی معدنها در این استان به مبلغ ۵۸۵ میلیارد ریال در یک سال گذشته خبر داد.
مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد در سال ۱۴۰۳ موفق شد با برگزاری حدود ۶۹ هزار نفر ساعت آموزش تخصصی در حوزه معدن و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، گام مهمی در مسیر تبدیل شدن به قطب پژوهشی و آموزشی کشور بردارد.
معاون وزیر صمت گفت: در حال حاضر ناترازی آب در آبخوانهای کشور به ۱۴۵ میلیارد متر مکعب آب رسیده که این امر مهمترین عامل فرونشست زمین است.
شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی کردستان (کومیدکو)، با هدف توسعه زیرساختها و ظرفیتهای معدنی استان، از امروز با مدیریت جدید به مسیر خود ادامه میدهد.
رئیس اتاق سمنان معتقد است در جامعهای که تولید، منزلت اجتماعی ندارد، سرمایهگذاری ریشه نمیگیرد، بنابراین به منظور تحقق سرمایهگذاری، الگوهای ناکارآمد گذشته را تغییر داده و شجاعانه اصلاحات بنیادین در اقتصاد ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران معتقد است برای تقویت سرمایهگذاری داخلی و خارجی باید ثبات را به اقتصاد برگردانیم، تورم را کنترل کنیم، بروکراسیها را کاهش دهیم و FATF را بپذیریم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی کیش با محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور، بر ضرورت رفع موانع مالیاتی، بهبود حکمرانی و توسعه مناطق آزاد مشترک تأکید کرد.
مدیر مجتمع طرحهای معدنی و اکتشافی سیستان و بلوچستان با اشاره به چالشهای موجود در مسیر دستیابی به حداکثر ظرفیتهای معدنی استان گفت: مجتمع سیستان و بلوچستان با وجود موانع متعدد، رکورددار حفاری در سطح استان و ایمپاسکو است.
علیرضا جلالیان مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی بیان کرد: سال ۱۴۰۳ برای صنعت معدن خراسان جنوبی، سالی سرشار از موفقیت بود؛ از اجرای پروژههای کلان زیربنایی گرفته تا افزایش ظرفیت تولید و اخذ مجوزهای جدید اکتشاف، مسیر توسعه این استان و مجتمع در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
شرکت تامین و انتقال آب خلیجفارس (واسکو WASCO) در سال ۱۳۹۲ توسط شرکتهای معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو راهاندازی شد که شرکتهای یادشده برای اجرای طرحهای توسعه خود نیاز مبرمی به آب داشتند و با مطالعات انجام شده، بهترین گزینه برای دسترسی به آب پایدار، انتقال آب از خلیجفارس شناسایی شد.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت بر ضرورت شفافیت و حذف بروکراسی در حوزه معادن تأکید کرد و گفت: برای تحقق این موضوع نیازمند تلاش و گذر زمان هستیم.
حسین پیرموذن، نایب رئیس اتاق ایران در یادداشتی به بررسی موانع سرمایهگذاری برای تولید پرداخت و از بیاعتمادی و کماعتمادی به عنوان مهمترین مانع مسیر سرمایهگذاری نام برد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، مشکلات موجود در سیستم بانکی کشور را یکی از مهمترین موانع تحقق شعار سال دانست و گفت: سیستم بانکی شرایط مناسبی را برای سرمایهگذاری داخلی فراهم نکرده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان سرب و روی ایران بیان کرد: زمانی که سوخت کاهش یابد، تولید نیز کاهش خواهد یافت، علاوه بر این، تأمین مواد ناریه نیز با مشکل روبهرو شده است که مزید بر علت شده و روند تولید را مختل میکند.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن گفت: در سال ۱۴۰۳ موفق به احیای ۵۹۴ محدوده و معدن غیرفعال به چرخه تولید کشور شدیم که بر این اساس، حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن به ظرفیت تولید معدنی کشور افزوده شد.
رییس اتاق قم گفت: دولت با تدوین و ارائه بستههای تشویقی جذاب مانند کاهش مالیات، اعطای تسهیلات بانکی کمبهره و حذف موانع واردات فناوریهای نوین، میتواند سرمایهگذاری را به عرصه تولید سوق دهد.
برخی مقررات تجاری در سال جاری با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۴ و همچنین برنامه هفتم توسعه با تغییراتی همراه بوده اند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ضمن انتقاد از نحوه عملکرد ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صمت پیرامون وضعیت فعلی استفاده از ظرفیت معادن گفت:معادن باید به سهولت به بهرهبرداران واقعی واگذار شوند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران بیان کرد: بازار لوازم خانگی کاملاً ساکت است و هیچ تغییری در روزهای پایانی سال رخ نداد؛ چرا که مردم همچنان در تأمین مایحتاج روزانه خود مشکل دارند و قدرت خرید سایر کالاها را ندارند.
رییس و هیئت رییسه اتاق ایران در بیانیهای از تسهیل دسترسی بخش خصوصی واقعی به منابع مالی و جلوگیری از انحراف منابع مالی به سوی حوزههای غیرمولد، به عنوان مهمترین خروجیهای مورد انتظار از شعار سال ۱۴۰۴ نام بردند.
سال 1403 ر ا در حالی پشت سرگذاشتیم که حوزه صنعت و معدن کشور شاهد گشودن صفحه ای جدید در پروژه های فولادی (شامل تولید شمش قائنات، ذوب آزمایشی میانه و تولید شمش شادگان)، شد که این امر به رغم سختی های حوزه تولید در طول سال، روزهای شیرینی برای این حوزه به ویژه تمامی اهالی صنعت فولاد، رقم زد و این افتخاری بس سترگ است.